Højtipskovle og andre skovle med højtip

Mangler du en højtipskovl til korn, piller, flis e.l.? Højtipskovle giver ekstra løftehøjde til læssemaskinen og JST har et stort udvalg til både store og små maskiner. Skovlene fås fra 315 liter op til 17.730 liter… med et godt udvalg af størrelser derimellem. Så det skulle være muligt at finde den helt rigtige højtipskovl.

Kører du med tungt materiale? Så skal du vælge en JST læsseskovl med højtip, så kan du fx køre med skrot og jern uden problemer. Klik nedenfor og se de forskellige typer skovle med højtip. Her får du også adgang til detaljer som bredder, indhold, vægt og priser på højtipskovlene i vores katalog.

Har du ønsker, som ikke er standard, så kontakt os. Vi finder altid en løsning.


Højtipskovle | 1,2 – 8,5 tons

Vores højtipskovle til 1,2 – 8,5 tons er lavet til mindre læssemaskiner som minilæsser, knækstyret gummihjulslæsser, frontlæsser, rendegraver, større teleskoplæsser og maskiner med Z-kinematik.

I denne kategori findes også en sidetipskovl til læssemaskine og rendegraver 5,5 – 8,5 tons.

Ved nogle knækstyrede maskintyper skal der bygges en kasse ind i skovlen til link-armen.

Mulige tilvalg: Forkantskær, hæl og Pejo sikkerhedskrog


Højtipskovle | 8,5 – 32 tons

Vores højtipskovle laves til læssemaskiner fra 8,5 tons til 32 tons. Højtipskovlene er lavet til løse materialer som korn, piller og flis med en densitet op til 1 tons pr. m3. Med et HD (heavy duty) tillæg kan du køre med materialer med en densitet på op til 1,6 tons pr. m3. Her er en større andel af skovlen fremstillet i Hardox 450, som er 3-4 gange så stærkt som almindeligt konstruktionsstål.

Alle højtipskovlene er med db. dæmpede cylindere og gummistop mellem skovl og bagramme.

Hvis du gerne vil have kighuller skåret i top af bagerste skovldel, så kan det vælges som et tillæg. Det er desuden muligt at vælge tillæg for tre-delt bolt-on skær, forkantskær, tremme spildkant, spildkant, spildplade over bagramme og centralsmøringssystem til seks smøresteder.

Du kan vælge forskellige beslag, så skovlen passer til din maskine, og du kan tilkøbe Pejo sikkerhedskrog.


Læsseskovle med højtip | 8,5 – 23,5 tons

Kører du med tungt materiale? Og vil du have den ekstra løftehøjde på din læsseskovl, som højtip giver?

Så skal du vælge en JST læsseskovl med højtip bygget på. Vores læsseskovle er nemlig stærkere end vores højtip skovle, så hvis du fx skal køre med skrot og jern, så er den solide læsseskovl det rigtige valg.

Du kan bygge højtip på vores læsseskovle til maskiner fra 8.500 – 23.500 kg.

Data på læsseskovlen:

  • Bundplade og kile ved skær i Hardox 450
    • 3-4 gange så stærkt som almindeligt konstruktionsstål
  • Grundskær, langsgående slidskinner og en tværgående (bagskær) i HB500
    • endnu stærkere end Hardox 450

Andre skovle med højtip

Vores kartoffelskovl og roeskovl til frontlæssere og læssemaskiner med en driftsvægt på 1,2 – 8,5 tons kan fås både med og uden højtip. Ved nogle knækstyrede maskintyper skal der ved højtip bygges en kasse ind i skovlen til link-armen.

Vores overfaldsskovle og pelikanskovle til 1,2 – 8,5 tons er alle med højtip. Fra 8,5 til 18 tons kan du vælge med eller uden.


Kinematik på læssearm | læssemaskine 8,5 – 40 t

Kinematik på læssearmen er vigtigt, når du skal vælge skovl. Skovlen er nemlig tilpasset i forhold til læssearmens kinematik.

læssemaskine med z-kinematik på læssearm

Z-kinematik

Z-kinematik er det mest udbredte system til læsseopgaver.

Her skal du vælge vores højtipskovl model Z, og i nogle tilfælde kan læsseskovlen ikke være så åben som på de to andre kinematik modeller.

Læssemaskine med parallel kinematik på læssearm

Parallel kinematik

Parallel kinematik er meget brugt hvor maskinen bruges mest til håndteringsopgaver med fx pallegafler.

Det giver også muligheden for at bruge høje, oprejste redskaber som fx vores højtipskovl model P eller oprejste volume-skovle eller klemmeaggregater.

Læssemaskine med TP kinematik på læssearm

TP kinematik

TP kinematik findes kun på Volvo maskiner op til og med L220.

TP kinematik er en kombination af de to andre kinematik systemer, hvilket giver muligheden for at bruge høje oprejste redskaber som fx vores højtipskovl model P eller oprejste volume-skovle eller klemmeaggregater.