Nyheder

Poul Erik fejrer 15-års jubilæum hos JST

Den 18. maj markerede vi en særlig milepæl: Vores dedikerede medarbejder Poul Erik fejrede sit 15-års jubilæum hos JST! Poul Erik startede på fabrikken lige efter finanskrisen og har siden da været en uundværlig del af vores team.

Poul Erik har en særlige interesse for tungt læsseudstyr og arbejder i vores store smedehal, hvor han svejser store redskaber. Hans engagement i JST og vores fællesskab er tydeligt, og han spiller en vigtig rolle som tillidsrepræsentant og medlem af både personaleforeningens og festudvalgets bestyrelse.

Poul Erik har også en særlig plads i hjertet hos vores lærlinge. Han er kendt for sin evne til at lære fra sig med stor ekspertise og tålmodighed. Faktisk er det sjældent, at man ser ham uden en lærling ved sin side.

Poul Erik er blevet fejret med smørrebrød, taler, gaver og blomster… Som Poul Erik rakte videre til sin hustru, som han selvfølgelig havde med til fejringen sammen med resten af den nærmeste familie.

Stort tillykke til Poul Erik og tak for fantastiske 15 år. Vi ser frem til mange flere år sammen!

Poul Erik har 15-års jubilæum hos JST

JST ser frem E&H messen

Vi ser alle frem til E&H messen, og det er ikke kun vores sælgere, der er spændte. Vores HR-chef håber også at finde nye lærlinge blandt messens besøgende.

E&H messen imponerede os i 2021 med mange relevante besøgende på vores stand, og derfor har vi store forventninger til 2024. I år har vi fået en stor hjørnestand, der giver plads til at vise vores store udvalg af redskaber og skovle frem.

E&H messen er målrettet entreprenør- og anlægsbranchen, som er vores kernemålgruppe hos Maskinfabrikken JST A/S. Messen passer derfor perfekt til os, og vi glæder os til at byde gæsterne velkommen og præsentere vores omfattende sortiment.

Uddannelse af lærlinge holder branchen i gang

Som en virksomhed beliggende i Lem St. ved Ringkøbing, er Herning-messen en lokal messe for os. Vi håber derfor, at E&H messen vil hjælpe med at fange unge menneskers interesse for stålindustrien, som vi er en del af. Vi tager vores ansvar for at uddanne nye klejnsmede meget alvorligt og stræber efter at give de unge en god uddannelse og integrere dem i vores team.

“Vores lærlinge skal føle, at de er en værdifuld del af holdet på linje med svendene. Derfor giver vi dem hurtigt både ansvar og indblik i, hvordan vi driver virksomheden,” siger vores produktionsleder, Jørgen Krogh Hansen.

Vi har som mål altid at have ti lærlinge, og vi skal have et par stykker mere på holdet for at nå dette mål. Med vores nominering til “årets læreplads” i 2024 er vi optimistiske og tror på, at det nok skal lykkes.
Maskinfabrikken JST A/S dækker 7.000 kvadratmeter og har ca. 70 ansatte. På fabrikken producerer vi skovle i alle størrelser samt andre redskaber til både landbrugsmaskiner og entreprenørmaskiner.


Vi udvider vores stand på Roskilde Dyrskue

Vi er stolte over at deltage i Roskilde Dyrskue for 16. gang i år – og denne gang har vi endnu mere plads til at vise vores store skovle og redskaber frem.

Roskilde Dyrskue er en vigtig begivenhed for os her hos Maskinfabrikken JST A/S. Da vi fik muligheden for at udvide vores stand, var vi hurtige til at gribe chancen. Nu kan vi præsentere vores store redskaber uden at stå i vejen for hinanden.

En lang tradition

I år markerer vores 16. deltagelse i Roskilde Dyrskue, en tradition vi er meget stolte af. ”Det var noget nemmere dengang vi startede – der var det bare det, jeg kunne have på ladet og på traileren,” siger vores sælger Jørgen Eriksen med et grin. Jørgen har personligt deltaget i Roskilde Dyrskue i omkring 25 år.

I år har vi medbragt nogle af vores største og mest populære redskaber, herunder en GG højtipskovl og vores hydrauliske græsgreb, som er meget efterspurgt i landbruget. Der vil også være et bredt udvalg af vores store gravemaskineskovle, såsom graveskovle, lerskovle, rotortilt planerskovle og kipbare planerskovle. Vores skovle er fremstillet i højstyrkestål, hvilket gør dem både lettere og stærkere end traditionelle skovle af konstruktionsstål.

Underholdning for hele familien

Roskilde Dyrskue handler ikke kun om forretning, det er også en familiebegivenhed. Derfor har vi sørget for underholdning til både børn og voksne. Børnene kan prøve vores gravemaskine, mens de ældre gæster kan udfordre sig selv ved sømblokken. Hvis du er dygtig med hammeren, har du chancen for at vinde en Makita boremaskine.

Og skulle vejret vise sig fra sin mindre venlige side, er vi klar til at byde vores gæster på husly i vores telt med glasfacade. Her kan du nyde udsigten over vores skovle og redskaber fra et tørt og varmt sted, mens du får en god snak med vores sælgere. Vi ser frem til at byde dig velkommen på vores udvidede stand på Roskilde Dyrskue.


Lærling bygger skæremaskine

Mød vores super seje lærling, Nicolej! For et par uger siden afsluttede han 3. hovedforløb på Skjern Teknisk Skole. Hans afsluttende projekt var intet mindre end en selvbygget plasmaskæremaskine!

Længe undervejs

Nicolejs plasmaskæremaskine har været undervejs i et godt stykke tid. Nicolej fik første gang ideen til maskinen, da han gik på 2. hovedforløb. I sommerferien 2023 kickstartede Nicolej for alvor projektet, og han begyndte lige så stille at bestille styring og andre stumper hjem. Samtidig begyndte Nicolej at tegne sin plasmaskæremaskine i programmet Inventor, så han kunne få sine ideer fra hovedet og ned på en skitse.

Tegningsprocessen greb en smule om sig, og inden Nicolej havde set sig om, stod han med et tegningssæt på næsten 80 sider. Nicolej er lidt af en teknisk nørd, og det tog ham fire uger at tegne maskinen. Han brugte yderligere fire uger på alt elektronik og styring, og til sidst tog det ham lige knap tre uger at svejse skæremaskinen.

Undervejs i processen opsøgte Nicolej ejeren af JST, Niels Jørgensen, som efter sigende skulle være en lige så stor teknisk nørd som Nicolej. 😉 Niels har hele vejen igennem projektet været en stor hjælp. Han er både kommet med gode og innovative ideer, og han har også hjulpet med praktiske løsninger på forskellige udfordringer.

Noget ud over det sædvanlige

Da dette monstrum endelig skulle svejses, fyldte det da også en smule mere end det gennemsnitlige afslutningsprojekt. Nicolejs plasmaskæremaskine fyldte to kabiner på Teknisk Skole og vejer lige omkring 1200 kg. Pga. vægten var Nicolej nødt til at lave stillingsvejsning, fordi det simpelthen var for udfordrende at skulle vende og løfte maskinen.

Nicolejs projekt var noget ud over det sædvanlige, og hans lærer og censor var naturligvis også meget imponerede over hans indsats. Nicolej har lagt en rigtig stor del af sin fritid i dette projekt, siden ideen første gang opstod i sommeren 2023.

Nu skal der gang i hobbyprojekterne

I påsken blev plasmaskæremaskinen malet på vores fabrik i Lem St. Sidenhen er den kommet hjem at stå hos Nicolej, hvor den fremadrettet skal bruges til alverdens hobbyprojekter. 🛠

Vi utroligt stolte af Nicolej, hans ekstraordinære indsats og kreative tilgang. Vi kan her hos Maskinfabrikken JST heldigvis fortsat nyde godt af hans krøllede hjerne og vilde ideer. 🤩


Jubilarer hos JST

Maskinfabrikken JST A/S har i januar 2024 haft fornøjelsen af at kunne fejre hele to jubilarer; 15-års jubilæum for sælger Jørgen Eriksen og 10-års jubilæum for svejser i den store smedehal Michal Sypniewski.

Supersælger

Jørgen Eriksen har været sælger i mange år og startede som den første sælger hos JST for 15 år siden.
Til Agromek i 2008 havde han fået nys om, at JST var interesseret i en sælger, og kontaktede derfor indehaver Niels Jørgensen. Efter et telefonopkald og en personlig samtale, blev Jørgen ansat hos virksomheden i januar 2009.

I begyndelsen var det udfordrende for Jørgen at være udekørende sælger, da de fleste arbejdsdage foregik alene på landevejen uden mange kollegaer at tale med. Sidenhen har Jørgen dog fået selskab af yderligere to sælgere, Rene Eriksen og Mathias Ø. Antonsen, som sammen udgør salgsteamet på det danske marked.
De sidste 15 år har budt på mange både spændende og udfordrende øjeblikke for Jørgen Eriksen. Han har været en del af Maskinfabrikkens rivende udvikling siden 2009 og har taget stor del i virksomhedens succes.

Vi vil gerne hos JST benytte lejligheden til at sige mange tak til Jørgen for de sidste 15 år. Vi glæder os til de næste mange år!

Indehaver Niels Jørgensen og sælger Jørgen Eriksen

Kyndig svejser

Blot to dage efter Jørgens jubilæum, havde vi her hos JST fornøjelsen af at fejre Michal Sypniewski’s 10-års jubilæum.
Michal er en dygtig svejser, som JST ville have svært ved at undvære, særligt når de helt store redskaber skal svejses. Derfor er han fast svejser i den store smedehal, hvor han har bidraget til produktionen af utroligt mange redskaber efterhånden. Heriblandt nogle af de største skovle, vi har produceret.
Efter at have arbejdet i både Finland og Norge i en årrække kom han for 10 år siden til Danmark og fandt heldigvis frem til os her hos JST. Siden har han bidraget med sit positive humør og sine kyndige svejseevner.
Michal har valgt at blive i Danmark, da der, ifølge ham, er bedre forhold både i forhold til sundhedsforsikring, løn og arbejdsvilkår.

Vi vil gerne benytte lejligheden til at sige et stort tillykke til Michal med hans 10-års jubilæum og tak for hans store indsats her hos JST. Vi håber, at han vil fortsætte hos os mange år fremover!

Indehaver Niels Jørgensen og svejser Michal Sypniewski

Øget fokus på det danske marked hos Maskinfabrikken JST A/S

Mathias Ø. Antonsen er det seneste skud på stammen i den danske salgsafdeling hos Maskinfabrikken JST A/S, som ønsker et øget fokus på det danske marked.

Maskinfabrikken JST A/S har stor succes med at producere redskaber og skovle til landbrugs- og entreprenørbranchen. Nu har virksomheden taget næste skridt i vækstplanen med ansættelsen af endnu en sælger til det danske marked.

JST er allerede et stærkt brand i Danmark, men selvom den vestjyske virksomhed er begyndt at kigge mere ud over landets grænser, så er der stadig fokus på at fastholde de eksisterende kunder og udvide hjemmemarkedet. Derfor har Maskinfabrikken JST A/S ansat endnu en sælger i den danske salgsafdeling, så der nu er i alt tre sælgere til at servicere kunderne i Danmark.

Mathias Ø. Antonsen startede i stillingen i marts og har siden været i fuld gang med at blive oplært i det store produktprogram, som Maskinfabrikken JST A/S tilbyder.

“Min erfaring stammer fra værktøjsbranchen og eventbranchen, men jeg har været under kyndig oplæring de sidste par måneder, så jeg føler mig godt klædt på til opgaven. Og så er det jo en fornøjelse at sælge et produkt, hvor kvaliteten er i top”, udtaler Mathias, som synes det har været spændende at møde kunderne og glæder sig til at få bygget en rigtig god relation op med dem.

Ansættelsen af Mathias Ø. Antonsen er en del af vækstplanen for Maskinfabrikken JST A/S, som gennem de seneste 20 år er gået fra en enkeltmandsvirksomhed til i dag 70 mand. Indehaveren glæder sig over at mange af de nuværende medarbejdere har været en del af virksomheden i 10-13 år – det giver ro og stabilitet.

“Vi har store forhåbninger til fremtiden og har gang i flere tiltag, som skal øge omsætningen. Vi har et rigtig godt team både ude i ”marken” og hjemme på fabrikken, og det er en vigtig faktor, for at kunne fastholde den positive udvikling”, konstaterer indehaver, Niels Jørgensen.

Stor udvidelse af fabrikken

Maskinfabrikken JST A/S har netop udvidet fabrikshallerne til dobbelt størrelse, så der er god plads til både de mange, nye medarbejdere og de store skovle og redskaber. Men udviklingen står aldrig stille i den vestjyske virksomhed, så der er selvfølgelig allerede tænkt over næste udvidelse.

“I 2019 fik vi endelig lov til at bygge i vores område, så nu har vi 7.000 kvadratmeter og vi har lov til at bygge 8.000 yderligere. Det kommer til at betyde, at vores omsætning kan dobles op mere end én gang”, siger Niels Jørgensen.

JST er størst på det danske marked, men eksporterer også til Grønland, Norge og Færøerne – især heavy duty og extra heavy duty udstyr. Niels Jørgensen står selv for udvikling og design af hele produktprogrammet, og han lægger vægt på, at hele udviklingen og produktionen foregår i Danmark, så der er fuld kontrol over både kvalitet og produktionsforhold.


Mød os til Åben Grusgrav 6.-7. oktober

Stenlille Grusgrav danner de smukke rammer, når CASE Construction Danmark holder maskin-fernisering i Stenlille Grusgrav den 6.-7. oktober. 👍 Jørgen står klar med JST standen og er med begge dage, så du kan komme forbi og få en god snak om skovle og andet udstyr. 😃

Vi glæder os til at se dig! 😊

Åben Grusgrav i Stenlille Grusgrav

Roskilde Dyrskue

Den 27. – 29. maj 2022 var Maskinfabrikken JST A/S på Roskilde Dyrskue. Den første dag bød på både solskin og flere regnskyl, men på trods af det vekslende vejr var Maskinfabrikken JSTs stand godt besøgt og der var optimisme og god stemning blandt de besøgende.

Vi havde i år valgt et telt med glasfacade ud mod standen, så gæsterne kunne nyde udsigten til skovle og andre redskaber fra det tørre og varme telt. Der blev snakket, handlet og grinet – og kunderne blev lige lidt længere, når de heftige regnskyl meldte sig.

– Roskilde Dyrskue er vores vigtigste messe på Sjælland, så det er godt at være tilbage igen efter at dyrskuet har været aflyst de sidste par år. Det har været et rigtig godt dyrskue for os, og særligt det udvidede sortiment af Nordisk skovle er blevet taget godt imod, siger JSTs sælger, Rene Eriksen.

Nordisk linje er vores nyeste serie med skovle i højstyrkestål til gravemaskiner. Standardsortimentet i kataloget er til maskiner med en driftsvægt på 800 kg – 40 tons, men Nordisk linje fås til maskiner op til 90 tons… Så der er endnu en opdatering af kataloget på vej.

Det var ikke kun på JSTs egen stand, at man kunne se JST redskaber og skovle. Også mange af vores kunder havde valgt at tage JST redskaber med til dyrskuet.

  Læs mere om Roskilde Dyrskue her

 


Ny produktionsleder

Den 1. juli bød vi velkommen til Jørgen Krogh Hansen, som startede som ny produktionsleder her på Maskinfabrikken JST. Jørgen glæder sig især over at være kommet til en virksomhed med succes, ambitioner og holdånd.

Vi står midt i en udvidelse af fabrikken til mere end dobbelt størrelse, og vores nye produktionsleder, Jørgen Krogh Hansen, kommer derfor på det helt rigtige tidspunkt. Han vil kunne bidrage med sine mange års erfaring og viden om produktionsoptimering, når de nye produktionshaller skal indrettes og tages i brug i løbet af det næste års tid.

Jørgen Krogh Hansen, produktionsleder hos JST
Jørgen Krogh Hansen, produktionsleder hos JST

 

Jørgen motiveres af succes, ambitioner og holdånd, og glæder sig over, at disse tre ting i den grad gennemsyrer JST som virksomhed. Og det er vi selvfølgelig både glade for og stolte af her hos JST.

Jørgen har både den teoretiske og praktiske rygsæk i orden. Han har 30 års erfaring med produktionsledelse og har tilbragt mange af årene som leder ”på gulvet”. Så han ved, hvad han har med at gøre, og kan snakke med medarbejderne og sætte sig ind i deres hverdag. En uvurderlig evne, når han skal lede den daglige produktion, og samtidig gøre klar til at tage nye 4.000 m2 i brug.

Den første del af de nye tilbygninger står klar til efteråret, og det er Jørgen Krogh Hansen, der er ansvarlig for at få både indretningen og overgangen til det nye til at fungere. Her får han også brug for sine kompetencer inden for IT, CNC-styring og robotstyring. Det er nemlig nogle af de områder, hvor vi planlægger en løbende opgradering af maskinparken, efterhånden som de nye lokaler tages i brug.

Men det er ikke kun flere maskiner, der bliver plads til. Vi forventer også at opgradere på personale i takt med udvidelsen – faktisk er der allerede nu brug for flere hænder. Det er endnu en af de udfordringer, som Jørgen allerede er godt i gang med at løse.


Rejsegilde

Rejsegilde og åbent hus
den 16. juli kl. 15-18

Den 16. juli inviterede Maskinfabrikken JST A/S til en hyggelig eftermiddag med live musik, fadøl og frankfurter. Vi holdt rejsegilde og åbent hus for medarbejdere, familie og venner, kunder og forretningsforbindelser – og alle andre, der var nysgerrige efter at se vores nye byggeri på 4.000 m2. Der var selvfølgelig mulighed for at få en rundvisning på fabrikken og byggepladsen.

Til børnene var der hoppeborg og sodavand, så familien kunne få en hyggelig eftermiddag sammen.

 


Kæmpe udvidelse af fabrikken til over dobbelt størrelse er godt igang

Vi er i gang med en kæmpe udvidelse. I disse dage glæder vi os over at se vores nye fabrik skyde op. Vi udvider nemlig til mere end dobbelt størrelse, fra ca. 3.000 m2 til over 7.000 m2. Det kommer til at give os endnu større effektivitet på fabrikken og ikke mindst super lækre faciliteter til vores medarbejdere, som har måttet leve med at være lidt “klemt” de seneste par år.

Vi forventer at kunne starte på indretningen af bygningerne til september.

Du kan læse meget mere om udvidelsen i Ringkøbing-Skjern Dagblad, som var på besøg hos os sidst i marts:

Læs hele artiklen her!