Godt tilfreds med kartoffelskovl

Godt tilfreds med kartoffelskovl

Kristian Overgaard Hehlert har arbejdet med kartofler de sidste 15 år, og han er ikke i tvivl. JST højtipkartoffelskovlen er den bedste, han indtil nu har kørt med.

Kristian Overgaard Hehlert har været markmand hos Hos Verner Skov Them de sidste fem år. Da de for nyligt skulle have ny kartoffelskovl, var de ikke i tvivl om, at det skulle være en JST GG højtipkartoffelskovl.

På gården har de et godt samarbejde med en lokal forhandler af bl.a. JST redskaber, AP Auto og Maskinværksted, som faktisk har været med til at udvikle JST kartoffelskovlen. Så da de skulle have ny kartoffelskovl, og det viste sig at JST højtip kartoffelskovlen samtidig var til en fornuftig pris og “til at komme til for penge“, som Kristian siger, så var det ikke et svært valg.

“Overordnet set, så er der ikke så mange ting at pege fingre af… Det spiller bare”

Markmand, Kristian Overgaard Hehlert

Ifølge Kristian, som kører gårdens Case 721F læssemaskine med den nye kartoffelskovl, fungerer afstanden mellem tremmerne rigtig godt, og skovlen er god til at sortere jord fra. “Skulle der være en lille smule råddenskab i kartoflerne, så er den faktisk også rigtig god til at rense det fra”, udtaler han.

“Overordnet set, så er der ikke så mange ting at pege fingre af… Det spiller bare”, siger en tilfreds Kristian.

Arbejdslys er et stort plus

Samtidig er Kristian rigtig glad for, at højtipkartoffelskovlen fra JST kunne fås med arbejdslys som tilvalg direkte fra fabrikken. “Vi ved at vi skal læsse kartofler når det er mørkt. For at man kan få det bedste ud af sit skær, og for at det bliver den bedst mulige læsning, så valgte vi at få installeret to LED lygter på skovlen”, siger han.

Jeg har ikke prøvet at køre med en kartoffelskovl, der var bedre end den her

Markmand, Kristian Overgaard Hehlert

“Jeg har ikke prøvet at køre med en kartoffelskovl, der var bedre end den her. Vi er rigtig rigtig godt tilfreds med den”, konstaterer Kristian, som har arbejdet med kartofler de sidste 10-15 år.

Kartoffelskovlen, som de kører med hos Verner Skov Them, er 285 cm bred og rummer 4500 liter. Der findes dog flere forskellige størrelser og varianter af kartoffelskovlen.