Forstærket flisskovl til savværk

Forstærket flisskovl til savværk

Grønagergård Savværk har fået specialfremstillet en flisskovl, som kører med ca. 50.000 m3 flis om året… Samt diverse andet materiale på savværket, så derfor er den lavet med ekstra forstærkninger.

Grønagergård Savværk er et miljørigtigt savværk, som ligger i Gjern nær Silkeborg. Savværket sælger primært lærk, douglas, gran, eg, og robinie, og 50% af det træ, der bliver savet op, ender som flis. Derfor har Grønagergård Savværk i samarbejde med Scantruck og Maskinfabrikken JST fået specialfremstillet en stor flisskovl, som passer til savværkets behov.

Flisskovl kører 50.000 m3 flis om året

Jan Kristensen, som er grundlægger og indehaver af Grønagergård Savværk, fortæller at skovlen flytter ca. 50.000 m3 flis om året, og derudover bruges den også til diverse andet materiale på savværket. Derfor var det vigtigt for Jan, at skovlen blev fremstillet med ekstra forstærkninger, så den kunne holde til lidt af hvert.

Ud over den ekstra forstærkning med trekantkiler i bunden, er skovlen fremstillet med 40 cm spildkant og forhøjede sider. Skovlen er desuden lavet med kighuller, så maskinføreren har bedre udsyn. Jan Kristensen fortæller, at Marius, som kører med den nye Manitou og JST flisskovlen, er yderst tilfreds med maskinen og den specialfremstillede skovl.

Flisskovlen rummer 6.000 liter

”Skovlen kan tage 6.000 liter, altså 6 m3, så det er en fin størrelse skovl. Den vejer ca. et tons, så der er noget vægt på teleskoplæsseren, når vi kører med den i 4-5 meters højde”, fortæller Jan Kristensen, som er glad for, at skovlen kan nå op og tippe af i de store ”badekar” og containere, uden at det er nødvendigt, at sætte dem ned på jorden.

Savværk breder sig over flere hektar

Grønagergård Savværk startede som enkeltmandsvirksomhed i 1987, da Jan Kristensen købte en enkelt sav. Savværket har siden udviklet sig til en mellemstor virksomhed med 60 medarbejdere og ca. 5.000 m2 under tag ud af det flere hektar store område, som savværket breder sig over. Ud over brædder, lægter, stolper og flis, har savværket også en fin produktion af shelters, havemøbler, jagttårne o.l.